Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha. Näitä sivuja ei enää päivitetä.

Ajantasaisen asiakasinfon löydät osoitteesta www.varha.fi

 

Ajankohtaista

18.10.2021

Sosiaalisen luototuksen käyttöönotto

Someron kaupunki on 1.10.2021 alkaen ottanut käyttöön sosiaalisen luototuksen. Lisätietoa asiasta saa sosiaalitoimiston henkilökunnalta.

Sosiaalista luototusta käytetään yllättävien talousongelmien hoidossa. Sosiaalista luottoa voidaan myöntää perustelluista syistä esimerkiksi:  talouden tasapainottamiseen, velkakierteen katkaisemiseen, kodin hankintoihin, työllistymisen tai kuntoutumisen tueksi, asumisen turvaamiseen tai kriisitilanteiden ratkaisemiseksi. Sosiaalisesta luotosta voidaan periä kohtuullinen vuotuinen korko, joka kuitenkin voi olla enintään korkolain (633/1982) 12 §:ssä tarkoitettu viitekorko. Sosiaalisesta luototuksesta säädetään laissa sosiaalisesta luototuksesta 1133/2002. Lisäksi sosiaalisesta luototuksesta on laissa toimeentulotuesta, sosiaalihuoltolaissa sekä laissa sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Kunta voi myöntää sosiaalista luottoa henkilölle, jolla ei ole pienituloisuutensa ja vähävaraisuutensa vuoksi mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa muulla tavoin, mutta jolla kuitenkin on kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta.

Puhelinajat 
Ma-ke klo 12.-13.00 

Someron sosiaalitoimiston info
p. 040 1268 225

24.3.2020

Asiointi sosiaalipalveluissa

Sosiaalitoimiston palvelut ja sosiaalipäivystys toimivat normaalisti. Koronaviruksen takia suosittelemme asiakkaille asiointia ensisijaisesti puhelimitse. Toimistoasiointia pyritään välttämään. Tarvittaessa asiointi on mahdollista ajanvarauksella tai kotikäynnein. 

Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Voit peruuttaa ajan soittamalla sosiaalitoimiston neuvontaan 040 1268 225 tai suoraan omalle työntekijällesi. Noudatamme varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.



MIKÄLI TOIMEENTULO JA TALOUDELLISET ASIAT HUOLETTAVAT 

Tukea työikäisille aikuisille 

Koronatilanne vaikuttaa monen aikuisen ja perheen toimeentuloon ja taloudelliseen tilanteeseen. 

Ohjausta ja neuvontaa saa taloudellisiin asioihin liittyen arkisin ma-pe klo 9-15 

Osastonsihteeri
Jaana Sänger
p. 040 1268226


Voit ottaa yhteyttä myös Pyydä Apua -napin kautta. 


2.3.2020

Perheoikeudelliset asiat maakunnalliseen perheoikeudelliseen yksikköön 1.3.2020 alkaen

Turun kaupunki tuottaa perheoikeudelliset palvelut vastuukuntamallilla 1.3.2020 alkaen Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Ruskon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun ja Vehmaan asukkaille sekä 1.4.2020 alkaen Raision ja Salon asukkaille. 

Perheoikeudellisten palveluiden kokoaminen yhteiseen yksikköön sisältyy Varsinais-Suomen sosiaali-ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelman päivitykseen vuosille 2019–2020. Perheoikeudellisten palvelujen organisointiin liittyvä suunnittelu- ja valmistelutyö käynnistettiin osana vuosina 2017–2018 toiminutta ”Lupa auttaa” -hanketta. Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi osaltaan asian kokouksessaan 29.1.2020. Someron kaupungin perusturvalautakunta on hyväksynyt sopimuksen 26.2.2020/§ 18.

Palvelulla kootaan perheoikeudelliset palvelut: isyyden ja äitiyden selvittäminen, lapsen ja puolison elatusavun turvaaminen, lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaaminen, adoptioneuvonta, tapaamisten ja vaihtojen tuki ja valvonta alueelliseen yksikköön. Yksikköön kuuluu 24 työntekijää (13 lastenvalvojaa, 5 sosiaalityöntekijää, 2 lakimies-lastenvalvojaa, ohjaajia ja toimistohenkilökuntaa) sekä palvelujohtaja. Yksikön pysyvät toimipisteet sijaitsevat Turussa, Salossa, Paraisilla ja Laitilassa. Lisäksi lastenvalvojan vastaanottoja järjestetään muissakin alueen jäsenkunnissa erikseen sovittuina aikoina ajanvarauksella. Turussa yksikkö toimii aluksi Puutarhakadulla ja myöhemmin Mäntymäessä.

Yhteystiedot perheoikeudellisten palveluiden sivuilla. 

Lisätietoa:

Maija Mero
johtava sosiaalityöntekijä
p. 044 7791 220
maija.mero(a)somero.fi 

14.2.2020

Haluaisitko toimia viikonloppuperheenä 
erityistä tukea tarvitsevalle lapselle, nuorelle tai aikuiselle?

Perhehoitajana huolehdit lapsesta, nuoresta tai aikuisesta henkilöstä, jolla on erityisiä tarpeita, omassa kodissasi tai perhehoidettavan kodissa. Perhehoitajana saat elämääsi aitoa iloa ja voit olla suureksi avuksi erityislapsen perheelle.

Perhehoito on lyhytaikaista tai jatkuvaa huolenpitoa kehitysvammaisesta tai muuten erityistä tukea tarvitsevasta henkilöstä. Perhehoitajalle tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kyky pitää huolta perhehoidossa olevasta henkilöstä, sekä hyvät yhteistyötaidot. Kaikki perhehoitajaksi alkavat saavat tehtäväänsä ennakkovalmennuksen. Valmennuksessa hyväksytylle perhehoitajalle maksetaan perhehoidosta palkkio ja kulukorvaus. Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoitajien ennakkovalmennus alkaa maaliskuussa 2020. Haku valmennukseen 21.2.2020 saakka

Kiinnostuitko? Soita ja kysy lisää.

Lisätietoja: perhehoidon koordinaattori Reija Suomi p. 050 408 4623

Varsinais-Suomen ikäihmisten ja kehitysvammaisten perhehoitoyksikkö

www.kaarina.fi/perhehoitoyksikko

Hakuilmoitus PDF