Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Kaupunki ja hallinto

TIEDOTE SOMERON KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA 1.1.2023 ALKAEN

Vuoden 2023 alusta lähtien Someron ympäristöterveydenhuolto kuuluu Salon ympäristöterveydenhuollon valvontayksikköön.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@salo.fi. Valvontayksikön yhteinen sähköposti ymparistoterveydenhuolto@salo.fi sekä eläinsuojeluilmoituksia varten elainvalvonta@salo.fi.

Henkilöstön käytössä olevat matkapuhelinnumerot pysyvät samoina muutoksesta huolimatta.

Lisätietoa löytyy Salon kaupungin/Asuminen ja ympäristö/ympäristöterveys ja eläinten hyvinvointi/ kotisivuilta.


Nämä sivut päivitetään ajan tasalle vuoden 2023 alussa. Ajantasainen tieto ympäristöterveydenhuollon palveluista Salon valvontayksikön alla löytyy Salon kaupungin sivuilta:  https://salo.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparistoterveys-ja-elainten-hyvinvointi/


Päivitetty 30.12.2022 / AF
Ympäristöterveydenhuolto 31.12.2022 saakka

Ympäristöterveydenhuollon tavoitteena on varmistaa ihmisten ja eläinten elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Tehtävänä on huolehtia kunnan velvoitteena olevan ympäristöterveydenhuollon lainsäädännön toteutumisesta Salo ja Someron (1.1.2023 alkaen) kaupunkien alueella.

Ympäristöterveydenhuollon tehtäviä ovat muun muassa elintarvikevalvonta, tupakkavalvonta, talous- ja uimaveden laadun valvonta, asumisterveys sekä eläinlääkintähuolto. Ympäristöterveydenhuolto valvoo kohteita joiden toiminnasta on mahdollista aiheutua niiden käyttäjälle terveyshaittaa. Lisäksi ympäristöterveydenhuollon vastuulla on mm. eläinsuojelu sekä löytöeläimistä huolehtiminen.

Someron eläinlääkärivastaanotolla toimii virka-aikaan kaksi eläinlääkäriä. Virka-ajan ulkopuolisen eläinlääkäripäivystyksen osalta Someron alueen hyötyeläinpäivystyksen järjestämisestä vastaa Salon ympäristäterveydenhuollon sopimuksen mukaisesti Lieto ja pienläinlääkäripäivystyksen järjestämisestä Lohja.

Eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkäripäivystys


Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma 2021 Päivitetty 2.1.2023 I AF 

Eläinlääkäripalvelut


Ajanvaraus eläinlääkärin vastaanotolle tai tilakäynnille tehdään soittamalla arkisin klo 8.00 - 9.00 suoraan toiminta-alueen eläinlääkärin omaan puhelinnumeroon. Eläinlääkärit vastaavat muulloinkin puhelimeen, mikäli eivät ole toimenpiteessä. Kiireellisissä sairastapauksissa voitte jättää soittopyynnön ja puhelinnumeronne eläinlääkärin puhelinvastaajaan. Tällöin eläinlääkäri ottaa yhteyttä vapauduttuaan toimenpiteestä.


Eläinlääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella


Tiedote eläinlääkintähuollon asiakkaille 

Koronatilanteesta COVID-19 johtuva muutos toiminnassa

Ruokavirasto on ohjeistanut kuntia kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamisessa koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on myös vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta. 

Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Tämän vuoksi eläinlääkäripalvelujen resurssit tulee ohjata tuotantoeläinten kiireelliseen eläinlääkäriavun saatavuuden, elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvallisuuden varmistamiseen sekä eläinten hyvinvoinnin varmistamiseen. Tästä syystä joudumme vallitsevassa tilanteessa muuttamaan toimintaamme seuraavalla tavalla: 

Ohjeita eläinlääkärivastaanotolla asioitaessa ja tilakäyntien järjestämiseen: 

Nämä yleiset ohjeet koskevat sekä Jokioisilla että Somerolla sijaitsevia eläinlääkäri- vastaanottoja. Someron vastaanotolla on joitakin tästä ohjeesta poikkeavia käytäntöjä, joista on tarkemmat tiedot vastaanotolla.


 

Terveysvalvonta

Sairaalatie 7 A,
31400 Somero

Neuvonta ja ohjaus arkisin 9-15, 03 4191 2916

Terhi Suomilammi-Salmela
terveydensuojelu
p. 044 7792 503

Timo Koivu
vs. terveystarkastaja
050 540 3249

Terveystarkastajat tavoittaa osoitteesta Sairaalatie 7 A, 31400 Somero. Päivystys varmimmin ma klo 9-10, muina aikoina puhelimitse tai sopimuksen mukaan