sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
talous1140570307.jpg
 

Laskutus

Verkkolaskujen vastaanotto Someron kaupungissa

Someron kaupunki käsittelee saapuvat ostolaskut sähköisinä verkkolaskuina. Someron kaupungille osoitettujen laskujen on oltava selväkielisiä ja niistä on ilmettävä laskutuksen syy. 

VerkkolaskuosoiteOVT 003701530820
VerkkolaskuoperaattoriCGI Suomi Oy
Operaattorivälittäjätunnus003703575029
Y-tunnus0153082-0
LaskutusosoiteSomeron kaupunki, 
Joensuuntie 20, 
31400 SOMERO

Laskuvaatimukset

Virheelliset, puutteelliset tai laskuohjeiden vastaiset laskut palautetaan toimittajalle.

1. Someron kaupunki vastaanottaa ainoastaan verkkolaskuja.
2. Someron kaupungille osoitetuissa laskuissa on oltava arvonlisäverolainsäädännön mukaiset laskumerkinnät.
3. Koontilaskut eivät ole sallittuja. Jokaisesta toimituksesta tai palvelusta tulee toimittaa oma erillinen lasku.
4. Laskun rivitasoisen erittelyn tulee olla yhtä suuri kuin laskun loppusumma.
5. Laskun loppusumma yhteensä veroineen kirjataan kahden desimaalin tarkkuudella.
6. Laskulla oleva Y-tunnus pitää olla sen toimittajan Y-tunnus keneltä tavara/palvelu on hankittu. Laskun tullessa kolmannelta osapuolelta pitää siinä olla alkuperäisen toimittajan Y-tunnus.
7. Someron kaupunki ei vastaanota faksilla tai sähköpostilla lähetettyjä laskutiedostoja tai kuvia.

Mikäli ette pysty lähettämään laskua sähköisenä, olkaa yhteydessä:

Talouspalveluyksikkö
kirjanpito@somero.fi
puh. 0277911


Itsenäisen yrittäjän YEL-maksut

Someron kaupungin toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toiminimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröinnin yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain kaupungille YEL-todistuksen. 

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeen mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työstä. Jos kaupunki ostaa palvelua yksityiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kaupungin selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti vähintään 4 kk, niin itsenäisen yrittäjän on otettava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä, ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän piiriin. Eläkkeellä oleva yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kaupungin maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL -eläkemaksua. Yrittäjän kaupungille lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti. Yrittäjä toimittaa tässä tapauksessa kaupungille verokortin.

YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähetetään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain osoitteella:

Someron kaupunki, Joensuuntie 20, 31401 Somero tai pdf-muodossa sähköpostiosoitteeseen kirjanpito@somero.fi.

KEVAn ohjeet YEL-vakuuttamisesta


Käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus astui voimaan 1.4.2011. Käännetty verovelvollisuus tarkoittaa sitä, että rakentamispalvelujen myyntitilanteessa verovelvollinen on myyjän sijasta ostaja.

Someron kaupunki (Y-tunnus 0153082-0) on arvonlisäverolain 8 c §:n tarkoittama rakentamispalveluja muutoin kuin satunnaisesti myyvä yhteisö. Tästä seuraa, että kaikkiin Someron kaupungin ostamiin laissa määriteltyihin rakentamispalveluihin, joiden suorittamiseen on ryhdytty 1.4.2011 tai sen jälkeen, sovelletaan käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Laskun tulee sisältää yleiset laskumerkinnät. Laskuun ei kuitenkaan merkitä verokantaa eikä siihen sisällytetä veron määrää. Laskussa tulee olla sekä myyjän että ostajan Y-tunnus ja tieto siitä, että ostaja on veronmaksuvelvollinen (laskuun merkitään joko ostajan verovelvollisuuden peruste taikka viitaus ALV 8 c pykälään).

Verohallinto on ohjeistanut rakentamispalvelujen käännettyä arvonlisäverokäytäntöä omilla nettisivuillaan. 

Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Päivitetty 27.1.2024 / MS