sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somero-ilmakuva31718322827.jpg
 

Rakennusselvitys

Someron kaupunki selvittää kaikkien alueellaan sijaitsevien kiinteistöjen rakennusten tietoja, jotta rakennus- ja huoneistorekisterit saadaan ajan tasalle.

Rekisteritietojen päivityksen hyötyjä ovat rakennusrekisterien laadun parantuminen, kiinteistönomistajien tasapuolinen kohtelu, tieto luvattomista rakennuksista ja kiinteistöjen käytetyt rakennusoikeudet.

Rakennuksista huomioidaan kokonaispinta-alaltaan yli 5 m² olevat rakennukset. Tärkeimmät selvitettävät tiedot ovat käyttötarkoitus, olemassaolotieto, valmistumisvuosi, pinta-ala ja tilavuus. 

 Aikataulut täsmentyvät projektin edetessä.


Asemakaava-alue

Vuosien 2020-2022 aikana rakennusselvitys on tehty Jaatilan, Ruunalan, Pappilan, Joensuun, Lammin ja Harjun alueilta. Kiinteistöjen omistajille on lähetetty tietojen keräämiseksi rakennustietojen selvityslomake. 


Haja-asutusalue

Rakennusselvitys on laajentunut haja-asutusalueelle tehtäviin maastokäynteihin, joiden pohjalta tehdään korjaukset rakennus- ja huoneistorekisteriin. Kiinteistöjen omistajille ilmoitetaan käynnistä.

Maastokäynnit on aloitettu Salkolan suunnalta edeten vuoden 2023 aikana Yhteismetsän ja Härjenojan alueille. Vuoden 2024 aikana on suunnitelmissa Härjenlahti, Jakkula, Hyrkkölä jne

Omat rakennustensa tiedot voi ilmoittaa Rakennusselvityslomakkeella

  • lataa tyhjä lomake ensin omalle koneellesi, täydennä, tallenna ja lähetä sähköpostilla

tai

  • täydennä lomake, tulosta PDF muotoon ja lähetä sähköpostilla

Rakennusselvityslomakkeen täyttöohje [PDF]

Rakennusselvityslomake [PDF]

Päivitetty 1.2.2024/HS

 

Paikkatietosuunnittelija

Sanna-Mari Mattila
p. +358447791235
sanna-mari.mattila(a)somero.fi

 

Rakennusselvityslomake palautetaan rakennus(a)somero.fi