Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Asuminen ja ympäristö

Kaupunki rakentaa

Kiiruun koulu

Kiiruun koulukeskuksen uudisrakennushankkeen rakennustyöt ovat alkaneet maaliskuussa 2016 ja arvioitu valmistumisaika on tammikuun loppu 2018.

 

Ajankohtaista Kiiruun koulusta

28.05.2014

Kiiruun kouluhanke etenee


Väistötilat on nyt otettu täysimääräisesti käyttöön. Ruokailun väistötilat toimittaa Ramirent Finland Oy. Tilat koostuvat 126 paikkaisesta ruokailutilasta jakelulinjastoineen, tiskausosastosta, ruuanvalmistustilasta (lisäkkeet) sekä sosiaalitiloista. Henkilökunnan ja tavaraliikenteen kulku tapahtuu urheilukentän puoleisesta päästä ja ruokailijat kulkevat kaupungintalon puoleisesta päästä. Tilatoimitus tapahtuu kahdessa osassa. Keittiöosa toimitetaan ensimmäisessä vaiheessa ja varsinainen ruokailutila toisessa vaiheessa. Kaikki tulee olla valmiina koulujen alkuun mennessä.

Pää- ja arkkitehtisuunnittelun kilpailutus on käynnissä ja lopullinen valinta tapahtuu teknisen lautakunnan kokouksessa kesäkuun lopussa. Varsinainen koulun suunnittelu lähtee käyntiin kesälomien jälkeen elokuussa. Muut suunnittelijat (rakenne, LVIAS ja muut mahdolliset erikoissuunnittelijat) hankkeelle tullaan valitsemaan syys-lokakuussa 2014. Hankkeeseen on myös perustettu ohjausryhmä, joka koostuu luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista. Sen keskeinen tehtävä on toimia projektijohdon tukena sekä seurata ja ohjata hankkeen tavoitteiden toteutumista.

Vanhan koulun osalta purkupäätökset on saatu lainvoimaisiksi ja vanhan koulun purkutyöselostuksen laadinta on käynnissä. Purkutyöselostuksessa määritetään purettavat rakenteet, annetaan ohjeita purettavien rakenteiden purkujärjestyksestä, esitetään purkutapa rakenteittain eriteltynä ja selostusta täydennetään eri piirustuksin. Purku-urakoitsijan kilpailutus tapahtuu loppukesällä 2014. Valitun purku-urakoitsijan kanssa yhteistyössä laaditaan purku- ja aluesuunnitelma. Varsinainen purkaminen lähtee käyntiin syksyllä, syys-lokakuussa 2014. Asiasta tullaan tiedottamaan erikseen vielä lisää. Alueella kulkeminen vaatii erityistä varovaisuutta tapahtuvan purun aikana. Tavoitteena on, että purkaminen saadaan päätökseen loppuvuodesta 2014.

Koulun suunnittelun on tavoitteena olla valmis kesällä 2015. Tämän jälkeen tapahtuu urakoitsijoiden kilpailutus ja rakentaminen lähtee käyntiin vielä loppuvuonna 2015. Mahdollisesta rakentamisen ja käyttöönoton vaiheistuksesta tullaan kertomaan myöhemmin lisää. Tavoitteena on, että syyslukukauden 2017 alku saadaan aloittaa uudessa koulurakennuksessa.

Jo tässä vaiheessa haluan toivottaa Kaikille Teille Hyvää Kesää!

Terveisin,

tekninen johtaja
Marko Mäkinen


Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *


10.03.2014

Sisäilmatyöryhmän muistio 27.2.2014

Lue lisää


21.02.2014

Hankkeen eteneminen

Lue lisää


20.02.2014

Yläkoulun ja lukion muutto

Lue lisää


26.11.2013

SISÄILMATYÖRYHMÄN KOKOUSMUISTIO 21.11.2013

Lue lisää


21.11.2013

KIIRUUN KOULUKESKUSASIAA

Lue lisää


13.11.2013

KIIRUUN KOULUKESKUS / UUDISRAKENTAMINEN JA VÄISTÖTILAT

Lue lisää