Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

28.10.2022

Isiä hemmotellaan klassisella musiikilla Isänpäivänä 13.11. - varaa lippusi!

Isiä hemmotellaan klassisella musiikilla Isänpäivänä 13.11. - varaa lippusi!


Klassisen musiikin ystäviä hemmotellaan sunnuntaina 13.11.

Sunnuntaina klo 15 alkavassa Isänpäiväkonsertissa Kiiruun talolla kuullaan suomalaisten romantikkojen ja tunnettujen wieniläisten klassikkoja.

Esiintyjinä Henni Isojunno, piano, Marjatta Ilomäki, viulu, Anna-Maaria Varonen, sello sekä Olli Varonen, sello.Lämpimästi tervetuloa nauttimaan laadukkaasta klassisesta musiikista!


Marjatta Ilomäki opettaa tällä hetkellä somerolaisia pikkuviulisteja Kiiruun talolla ja Anna-Maaria ja Olli Varonen ovat useaan kertaan esiintyneet Somerolla. Kuluneen syksyn aikana konsertin muusikot olivat mukana erittäin hyvin vastaanotetussa Soivat kylät –konserttisarjassa, joita pidettiin Salon eri kylissä.

 

Marjatta Friedrun Ilomäki on saksalais-suomalainen viulisti. Marjatta opiskeli Stuttgartissa, Salzburgissa ja Lübeckissä. Opettajista mainittakoon professorit Harald Herzl ja Thomas Brandis. Sibelius-Akatemiassa Ilomäki aloitti opintonsa 2010 Janne Malmivaaran johdolla ja valmistui maisteriksi erinomaisin arvosanoin 2013. Mestarikursseilla Ilomäki on opiskellut mm. Marko Ylösen, Martti Raution ja Paavo Pohjolan johdolla. Saksassa Ilomäki toimi vuodesta 1996 alkaen nuoriso-orkesterin konserttimestarina sekä esiintyi useiden orkestereiden solistina. Niin ikään Ilomäki on palkittu useissa kamarimusiikkikilpailuissa. Kamarimuusikkona Ilomäki on esiintynyt viime aikoina runsaasti Isojunnon, Varosten sekä Rauvalan ja Vänttisen kanssa. Viulunsoiton opettajana Ilomäki toimi jo Saksassa ja Saloon asetuttuaan hän on jatkanut opetustyötä niin Salossa kuin Somerollakin.

Pianisti Henni Isojunno on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2014 Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta ja Musiikkipedagogiksi (Turun Ammattikorkeakoulu) vuonna 2012. Hänen opettajinaan ovat toimineet Jussi Siirala (Sibelius-Akatemia), Niklas Pokki (Turun AMK) ja Mirva Pasma (Halikon musiikkiyhdistys). Kamarimusiikin ja mestarikurssien merkittävimpiä opettajia ovat hänelle olleet mm. Emanuel Krasovsky, Ilmo Ranta, Heikki Pellinen, Martti Rautio, Tuija Hakkila, sekä Matti Raekallio. Tällä hetkellä Henni Isojunno työskentelee mm. Salossa, Halikon Musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana ja pianonsoitonopettajana. Isojunno on konsertoinut Suomessa ja Keski-Euroopassa kamarimuusikkona mm. Olli ja Anna-Maaria Varosen, Marjatta Ilomäen, oboisti Anni Varosen sekä oopperalaulajien Saara Rauvalan ja Jussi Vänttisen kanssa. 

Anna-Maaria Varonen (s.1978) valmistui sellonsoiton opettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2002. Hän jatkoi sellonsoiton opintojaan Budapestin Liszt-Akatemiassa prof. László Mezön oppilaana ja kamarimusiikin opintoja prof. János Devichin johdolla. Anna-Maaria on esiintynyt kotimaisten konserttien lisäksi useissa Euroopan maissa. Anna-Maaria toimii myös yhteisömuusikkona, kiertäen päiväkodeissa esittämässä Kansansaduista säveliksi -sarjaa sekä hoivakodeissa Musiikilla muistoihin -sarjaa. Anna-Maaria on Suomen Kodály-seuran hallituksen jäsen ja Suomen Solistiyhdistyksen jäsen.

Olli Varonen (s. 1965) opiskeli Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla S. Kimasen ja S.Laamasen johdolla sekä soitti Géza ja Csaba Szilvayn johtamassa Helsingin Juniorijousissa. Budapestin Liszt-akatemiassa Olli opiskeli 1984-1988 prof. Ede Bandan johdolla, suorittaen diplomikonserttinsa korkeimmalla arvosanalla. Ollilla on takanaan yli 1500 soolo-, solisti- ja kamarimusiikkikonserttia; 14 maassa ja 4 maanosassa. Hänen esityksiään on niin sellistinä kuin jousiorkesterin johtajana tallennettu 11 CD-levylle. Olli on Suomen Kodály-seuran hallituksen puheenjohtaja ja Suomen Solistiyhdistyksen jäsen. Ennen salolaistumistaan Olli toimi Helsingin Kaupunginorkesterin sellistinä sekä myöhemmin Jyväskylässä konservatorion sellonsoiton lehtorina ja ammattikorkeakoulussa musiikin koulutuspäällikkönä.

Anna-Maaria ja Olli Varonen tunnetaan myös 22 vuotta toimineena selloduona, joka kotimaan lisäksi on konsertoinut eri puolilla Eurooppaa sekä Senegalissa. Lähes tuhannen live-esiintymisen lisäksi duo on julkaissut 4 CD-levyä sekä musisoi yhteislevyllä gospellegenda Jaakko Löytyn kanssa.


#isänpäiväkonsertti #someronkulttuuri