Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

16.09.2022

Someron kaupunki mukana alueellisessa AURORA22-valmiusharjoituksessa 21-22.9.

Someron kaupunki mukana alueellisessa AURORA22-valmiusharjoituksessa 21-22.9.


Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää alueellisen valmiusharjoituksen Varsinais-Suomessa 21.-22.9.2022. AURORA22-nimisessä harjoituksessa teemana on alueen kuntien varautuminen kuvitteelliseen väestönsuojelutilanteeseen. Someron kaupunki osallistuu harjoitukseen.


Valmiusharjoitukseen osallistuvat kunnat saavat hyvän mahdollisuuden testata omaa valmiuttaan. Samalla perehdytään eri viranomaisten rooleihin ja yhteistoimintajärjestelyihin. Yhteinen harjoittelu vahvistaa kykyä hallita mahdollisia häiriötilanteita Someron kaupungissa ja tukee laajemmasta näkökulmasta yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden parantamista.


Harjoituksella ei ole oleellisia vaikutuksia kaupungin palveluihin Somerolla

Harjoitus ei näy kuntalaisille kaupungin katukuvassa tai kaupungin palveluissa. Harjoitukseen osallistuvat viranhaltijat ja työntekijät ovat kuitenkin harjoituksen ajan huonosti tavoitettavissa varsinkin kiireettömissä asioissa.


Varautuminen Somerolla

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen pitää poikkeustilanteisiin varautumista tärkeänä:

- ”Lain mukaan kuntien tulee valmistautua tehtäviensä mahdollisimman hyvään hoitoon myös poikkeusoloissa. Tätä varten Somerollakin on omat valmiussuunnitelmansa, minkä lisäksi henkilöstölle järjestetään poikkeustilannekoulutusta. Tällainen laaja valmiusharjoitus toimii hyvin osana varautumista, ja samalla se auttaa löytämään mahdollisia parannustarpeita omassa valmiudessamme kohdata poikkeustilanteita.

Samalla on hyvä tiedostaa, että poikkeustilanteet ja niiden aiheuttamat ongelmat jokapäiväiseen elämiseen voivat olla hyvinkin moninaisia, eikä yhteiskunnan apua välttämättä ole heti saatavilla. Siksi on tärkeää, että jokainen tekisi oman osansa varautumisen suhteen esimerkiksi huolehtimalla kotivarasta, jonka tarkoituksena on pärjätä omillaan ainakin jonkin aikaa.”

 

Viranomaisten ja järjestöjen suosittelema varautumisen taso kotitalouksille on 72 tunnin tarpeisiin varautuminen elintarvikkeissa ja muissa tarvikkeissa. Hyvän tietolähteen kansalaisille tarjoaa verkossa 72tuntia.fi -sivusto.

 

Lähde:
Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Lisätietoja:
Someron kaupunki
Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen
0447791200
sami.suikkanen@somero.fi