Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

26.03.2020

SPR kartoittaa vapaaehtoisia mm. kuntien tueksi


Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Punainen Risti (SPR) sekä sisäministeriö ja SPR ovat jo aiemmin yhteistyöpöytäkirjoissaan sopineet yhteiskunnan häiriötilanteisiin liittyvästä varautumista koskevasta yhteistyöstä.

SPR:llä on erilaisia paikallisia ja seutukunnallisia vapaaehtoisryhmiä ja se koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa) sekä sen vapaaehtoisia hälytysryhmiä. Tämän lisäksi SPR koordinoi häiriötilanteessa kaikkia sosiaali- ja terveydenhuoltoviranomaisten tukena toimivia muita vapaaehtoisryhmiä. Paikallisesti asiasta voidaan sopia tarkemmin.

Yhteistyöpöytäkirjojen mukaan vapaaehtoisryhmä voi esimerkiksi tukea kuntaa sen tehtävässä järjestää asiointipalvelua riskiryhmille kunnassaan. Tämän koordinaatiotehtävän toteuttamiseksi SPR pyytää kuntia ohjaamaan vapaaehtoisryhmien jäseniä ilmoittautumaan seutukunnallisten linkkien kautta. SPR ohjaa ilmoittautujat paikallisen SPR-osaston tai Vapepa-verkoston hälytysryhmien tueksi.

Punainen Risti tarjoutuu siis koordinoimaan järjestöjen ja spontaanien vapaaehtoistoimijoiden talkootyötä. Mahdollisia tili- tai asiointisopimuksia kauppaliikkeiden tms. osalta SPR ei tee.