Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Mikäli epäilet itselläsi koronavirustartuntaa: 

Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi.

Someron terveyskeskuksen vastaanoton päivystys on avoinna ma klo 8-18 ja ti-pe klo 8-17. Terveyskeskus on viikonloppuisin (la-su) suljettu.

Varaathan ajan puhelimitse! Ajanvaraus p. 02 7792 511

Ylähengitystieinfektio-oireiset otetaan vastaan vain ajanvarauksella. Soitathan aina ensin vastaanotolle.

Kerro  aina terveyskeskukseen soittaessasi, mikäli sinulla on ylähengitystieoireita. Tärkeää on kertoa myös, jos olet juuri palannut ulkomailta.

Terveyskeskuksen tartuntatautivastaavan hoitajan neuvonta- puhelin koronavirukseen liittyvissä asioissa arkisin klo 8-11 p. 044 7792 629.


Someron terveyskeskuksen ajanvarauspuhelimessa ja koronaneuvontapuhelimessa on ruuhkaa (28.8.2020)

Someron terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin on ruuhkautunut. Tästä johtuen takaisinsoitot asiakkaalle kestävät normaalia kauemmin. Mikäli takaisinsoittojärjestelmä ei pysty ottamaan soittopyyntöä vastaan, tulee asiakkaan soittaa palveluun uudelleen.

Toivomme myös, että yhteyttä otetaan vain yhtä kautta eli ethän soita sekä koronaneuvontapuhelimeen että terveyskeskuksen ajanvaraukseen.

Pahoittelemme tilannetta.

Jos asiasi voi odottaa, tee oirearvio Omaolo.fi-palvelussa tai ota yhteyttä uudelleen myöhemmin. Hoidontarpeen arvio tehdään myös puhelimitse.

Terveyskeskus, kiireelliset asiat:

Jos asiasi on kiireellinen, ja ajanvarauspuhelin on hetkellisesti suljettu, soita hetken päästä uudelleen.

Hätätilanteissa soita 112.


AJANKOHTAISTA KORONAVIRUSTILANTEESTA

Päivitetty ke 23.9. klo 13.30.

Epidemiatilanteen kehittymistä seurataan tiiviisti. Tilannekatsaussivua päivitetään arkisin ja koronakarttaa päivittäin.

Suomen tilanne lyhyesti

  • Ilmoitettuja tapauksia yhteensä: 9 288 (+ 93*)

Lisätietoa: 

THL 22.9.2020: Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu 149 uutta koronavirustapausta

THL 17.9.2020: Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet huolestuttavasti viime viikkojen aikana

 

17.09.2020

Muutokset Someron kaupungin palveluissaPäivitetty 17.9.2020/ER

Perusturva

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri VSSHP on tiukentanut osastojen vierailuohjeistuksia koronavirukseen liittyen seuraavasti:Yrittäjien palvelut

 

Valtakunnallisen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. 

Epäiletkö koronavirusta? Tee arvio omaolo.fi-palvelussa tai hyödynnä koronabottia. Palvelut ovat tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista.

Tee tämä kysely, jos epäilet koronavirusta. Asiasanat: kuume, yskä, hengenahdistus, päänsärky, väsymys, lihaskipu, kurkkukipu.

OMAOLO    

Tee tämä kysely, jos haluat ohjausta ja neuvoa koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. 

Koronabotti


Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

KORONAVILKKU 

Apua ja tukea lapsiperheille

Apua ja tukea koronahuolen kanssa selviämiseen