Työntekijän omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan tukeminen

- Liikunta- ja Kulttuurisetelit sekä SporttiPassi

Työnantajalla on mahdollisuus tukea työntekijöittensä omaehtoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa verohallinnon ohjeen mukaisesti. Etu on työnantajan tarjoama silloin, kun toiminta on järjestetty työntekijän käyttöön esimerkiksi kustantamalla heille liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai sähköisiä maksuvälineitä.

Verohallinto on määritellyt ohjeessaan minkälaista liikunta- ja kulttuuritoimintaa verottoman edun piiriin hyväksytään.

Liikuntaetu koskee sellaisia liikuntamuotoja, joita suomalaiset yleisesti harrastavat. Tällaisia ovat esimerkiksi kuntosaliharjoittelu, uinti, ohjatut liikuntatunnit, jooga, tanssi, keilailu, ratsastus, suunnistus ja monet muut liikuntalajit

Kulttuurietu koskee erilaisia toiminnallisia taiteen alan tilaisuuksia ja kursseja, joissa toiminta on ohjattua ja lähtökohtana on itse tekeminen. Tällaisia ovat esimerkiksi kuva- ja ja näyttämötaiteen sekä musiikin ja kädentaitojen kurssit.

Somero-opiston taide- ja kädentaitokursseja voi maksaa Smartumin 5 euron Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä sekä ePassilla (SporttiPassi ja KulttuuriPassi). Liikunta-, tanssi- ja joogakurssien maksamiseen voi lisäksi käyttää Smartumin 4 euron Liikuntaseteleitä. Luettelo kursseista, joiden kurssimaksuihin voidaan käyttää Liikunta- ja kulttuuriseteleitä tai Sporttipassia, löytyy alla olevan linkin takaa.

Maksuohjeita

Liikunta- ja Kulttuurisetelit

Käytettäessä Liikunta- ja Kulttuuriseteleitä maksuvälineenä, tulee koko kurssimaksu maksaa käteisenä opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Setelit toimivat käteisen rahan tapaan, jolloin osa maksusta voidaan maksaa seteleillä ja osa käteisenä rahana. Kurssimaksut laskutetaan kun kurssin alkamisesta on kulunut kaksi viikkoa. Laskuja ei voi maksaa näillä seteleillä.

SporttiPassi

ePassi on sähköinen maksuväline, jolla maksu suoritetaan verkkomaksuna kurssille verkossa ilmoittauduttaessa. ePassin verkkomaksua käytettäessä tulee koko maksu suorittaa kerralla. Mikäli opiskelija haluaa maksaa ePassilla vain osan maksusta, tulee hänen ottaa yhteyttä opiston toimistoon kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Kurssin peruuntuessa ennakkoon suoritetut maksut palautetaan kyseisen henkilön ePassi-tilille ilman eri pyyntöä. Kurssimaksut laskutetaan kun kurssin alkamisesta on kulunut kaksi viikkoa. ePassilla ei voi maksaa laskuja.

Lisätietoja

Kurssisihteeri Riitta Ryhtä
p. 044 779 1270,
sp. riitta.ryhta(a)somero.fi

Tekstin koko A A A Sivukartta