Tekstikoko
 
 

Leppäkertun päiväkoti

Päiväkoti Leppäkerttu sijaitsee Somerniemellä, noin 20 kilometriä Somerolta Helsinkiin päin. Päiväkodissa toimii 1-6 vuotiaiden ja esiopetusikäisten ryhmä. Samassa pihapiirissä sijaitsee vanhusten ryhmäkoti, jonka yläkerrassa ovat esiopetustilat. Tila on juuri sopiva pienen ryhmän käyttöön, muodostuen kahdesta tilavammasta huoneesta ja pienistä leikkinurkkauksista. Esiopetusryhmän koko on useiden vuosien ajan ollut maksimissaan 12 lasta, joka mahdollistaa luontevan ryhmäytymisen ja toiminnan sujumisen kaikkien kanssa. Tuttujen tovereiden kanssa on hyvä jatkaa ekaluokalle.

Päiväkotirakennus on vanha asuintalo, jonka monet huoneet muodostavat viihtyisän toimintaympäristön. Alakerran jokainen huone ja nurkka ovat lasten leikkitiloina mahdollistaen näin mukavat puitteet pienryhmätoiminnalle. Päiväkodin kodinomaisessa keittiössä valmistetaan aamu- ja välipalat niin kuin kotona. Lapset ruokailevat tässä samassa tilassa, myös eskarit. Lounas ja aamupuurot valmistetaan ryhmäkodin keittiössä.

Päiväkoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla lähellä Oinasjärveä, metsiä ja peltoja. Nämä antavat loistavan mahdollisuuden liikkua ja retkeillä luonnossa. Lapsi voi leikkiä erilaisissa ympäristöissä tutustuen samalla luontoon ja vuodenaikoihin liittyviin ilmiöihin. Läheisen Oinasjärven alakoulun kanssa teemme yhteistyötä: koulun salissa järjestämme jumppa- ja liikuntatuokioita, juhlia ja talvella luistelemme koulun jäällä. Näiden vierailujen lomassa eskarit pääsevät tutustumaan välituntien viettoon ja kouluelämään. Vierailuja on koululaisten kanssa puolin ja toisin erilaisten tempausten ja tapahtumien muodossa.

Tässä kodikkaassa päiväkodissa keskeisenä toimintamuotona on leikki. Toimimme paljon pienryhmissä jakautuen muutaman lapsen porukoihin aikuisen ohjaamana. Toiminnassa huomioimme vuodenaikojen vaihtelut, kalenterivuoden tapahtumat ja erityisesti läheisen luonnon suomat mahdollisuudet. Keskeisenä periaatteena on yksilöllisyys, jokaisen lapsen toiveiden ja tarpeiden huomioiminen. Pienen kyläyhteisön päiväkodissa on turvallista kasvaa tuttujen aikuisten ja lasten ympäröimänä.

 


Ruokalistat

Lukion, koulujen sekä päiväkotien ruokalistat

 

Yhteystiedot

Leppäkertun päiväkoti

Rauhankalliontie 2 B
31470 SOMERNIEMI
Puh. 044 7791 709,
044 7791 717 (esiopetus)

Päiväkodin johtaja, Tuula Koivula
p. 044 7791227